Mastné kyseliny (MK) jsou součástí lipidů (tuků a olejů). Ve stravě je přijímáme v potravě většinou vázané v lipidech nebo fosfolipidech. Z hlediska výživy se mastné kyseliny dělí na nasycené, mononenasycené a polynenasycené (PUFA). Určité mastné kyseliny je lidské tělo schopné samo syntetizovat, není však schopné v dostatečné míře syntetizovat PUFA, jako jsou kyselina linolová a α-linolenová – PUFA řady omega-3 a omega-6 (správně označované jako PUFA n-3 a n-6). Z toho důvodu jsou označovány jako esenciální, je tedy nezbytný jejich příjem potravou (popř. formou potravinových doplňků).
Více se dočtete v článku zde.
Produkty pro správný poměr mastných kyselin omega 3 a 6
Termíny seminářů, kde se dozvíte více informací o správném poměru omega 3 a 6 mastných kyselin
Když navštívíte naši webovou stránku, tak může ukládat nebo načítat informace ve vašem prohlížeči, většinou ve formě souborů cookies.